ÇAKALLI MENEMENİ

Domates
Biber
Yumurta
Tereyağı
Alüminyum tavada ilk önce tereyağı ile biberler harmanlanır, daha sonra domatesler soyularak tavada ezilerek pişirilir. Ardından yumurtalar kırılarak isteğe göre peynir,pastırma benzeri malzemeler de eklenerek yanında Çakallı pidesi ile servise sunulur.
BAFRA PİDESİ

120 gr. soğanla birlikte kavrulmuş kıyma
Hamurumuzu oklavamız ile açıyoruz. İyice kıvama geldiğinde hamurumuzun ortasına 120 gr. kadar kavrulmuş kıyma ve soğandan oluşan karışımımızı döşüyoruz ve hamurumuzu kapatıyoruz. Pidemizi fırınımıza alarak 200 derecede yaklaşık 15 dakika kadar pişiriyoruz. İyice pişen pidemizin üzerine tereyağı sürerek dilimliyoruz ve yeşilliklerle servise alıyoruz.
KAZ TRİDİ

1Kg Tirit ekmeği( Yufka)
1Kg kaz eti
½ Kg kaz yağı
Yeterince tuz
Kaz etinin yağlı kısmı ayrıldıktan sonra yeterince tuz ilave edilerek haşlanır, ayrılan kaz yağı küçük küçük doğranarak eritilir. Eritilen yağ ile üçgen şeklinde kesilen tirit ekmeği (yufka ) yağlanır, daha sonra haşlama suyuyla bulgur pilavı yapılır. Didiklenen kaz eti bulgur pilavının üzerine dökülerek, yağlanan tirit ekmeği banılarak yenir.
Not: Kavak İlçemize özgü, sadece kış aylarında yapılan ve yenilen kaz tiridi, kendine özgü tat ve lezzetiyle, değişik tat ve lezzet arayanlara altarnatif oluyor.
KATIK BÖREĞİ

Not: Bu börek daha çok bahar ve yaz aylarında yapılır. Kimi zaman kurutulmuş dorak da kullanılır.Börek Vezirköprü ' de daha çok çay ile birlikte yenir.
LOKUL

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurtanın sarısı (üzerine)
Aldığı kadar un(yumuşak ama yapışmayan hamur olacak)
İç malzemesi:
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı fındık kırığı veya ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 paket margarin
Yapılışı:
Hamur için ayrılan malzemeler yoğrulur. Hamur dörde bölünür. Hamur sırayla açılıp oda ısısındaki margarin sürülür. Üzerine şeker serpilip üzüm ve fındık ya da ceviz konur. Rulo halinde sarılıp lokma lokma kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Aynı işlem diğer hamurlara da yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder